Кинотеатр на Лонг-Айленде

The main idea was to repeat the film sequence. Cinematography is an art of action, we where trying to bring movement and rhythm to our proposal.
The main elevation is allegorical movie screen frame with interactive display; from far you see the motion picture. The sides are treated as a cut frames, each section is a episode of the history, is a window to the past. Landscape is an important feature in our proposal, green roof in not only collects rain water and works as an engineering component, but also inseparable part of the building character. It’s transforming into outdoor amphitheater which is shaped as a film. The green hill with the film serpentine is what you see from the water, it’s not just a park it’s a focal point for locals to have a picnic with the company of the favorite characters, to enjoy the movie and the beautiful Manhattan view. Interior of the cinema has a spacious gallery with the books store in the middle. Simplicity and cleanness is the driving idea of our proposal.

http://www.suckerpunchdaily.com/2011/04/28/sequence/#more-13548